Nagyvilág

Várandós magyar nőt akartak álházasságra kényszeríteni Szlovákiában

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Szlovákia magyar lakta falvaiban ütött rajta a rendőrség hamis házasságközvetítőkön – írja a Blikk. A felvidéki Tardoskedd polgármestere Tóth Marián jelezte a rendőrségnek, hogy álházasságra készülhetnek külföldiek a helyi anyakönyvvezetői hivatalban. Egy fiatal, várandós, a szlovákiai magyar kisebbséghez tartozó nőt akartak házasságra kényszeríteni azért, hogy a férje így uniós állampolgár lehessen.

Jelentettem az esetet a hatóságoknak, mert nagyon gyanús volt. A fiatal anyát pár hónapja fogadta be a település, nem volt senkije sem, árvaként nőtt fel, kiszolgáltatott helyzete miatt cserkészhették be. A nyomozás még tart, de úgy tudom, pénzt sem kapott volna a nő, a hasznon az álházasság közvetítői osztoztak volna. A kismamát a rendőrség segítségével biztonságba helyeztük, nehogy megfélemlítsék, illetve arra kényszerítsék, hogy vonja vissza a vallomását

– mondta el a Blikknek a településvezető.

A szlovák rendőrség március elején már megakadályozta Vágsellyén egy Ausztriában élő 28 éves migráns és egy 22 éves helyi nő hamis házasságát. Az üzletet egy 54 éves török férfi szervezte, aki korábban már Udvardon is beszervezett a vevőnek egy menyasszonyt, de ott az ara meggondolta magát, és elszaladt a házasságkötő-teremből.

A Blikk cikke szerint a szlovák rendőrség nem csak álházassággal, de embercsempészettel is megvádolta a közvetítőket és a férjjelölteket, akik 12 év börtönt is kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik