Nagyvilág

Elloptak egy komplett háztetőt Gyulafehérvár központjában, egy ideig senkinek nem tűnt fel

Rúben Gál / Pixabay
Rúben Gál / Pixabay

Fájdalmas meglepetés érte két gyulafehérvári ingatlan tulajdonosát, amikor kilátogatott az épületekhez: az egyik házról ismeretlen tettesek az utolsó gerendáig és tégláig eltüntették a tetőszerkezetet – írja a Transtelex a helyi hírekre hivatkozva. A Gyulafehér központjában található telken két épület található: egy lakatlan ház és egy 400 négyzetméteres csarnok. Az előbbinek a teljes tetőszerkezetét lovasították meg az elkövetők, az utóbbiból fémsíneket vittek el.

Az ügy bizarrságát tovább növeli, hogy a környéken senkinek sem vált gyanússá a háztető hirtelen eltűnése. Az ingatlanban ugyan nem lakott senki, a tulajdonosok gyakran látogattak ki a házhoz kiüríteni a postaládát, legutoljára febuár 7-én voltak kint. Csak a következő érkezésükkor szembesültek a kárral, akkor értesítették a rendőrséget is. A szomszédok a lap szerint hallották a bontással járó zajokat, ám azt hitték, a tulajdonos utasítására végzik a munkálatokat, így nem foglalkoztak az üggyel.

A lap megjegyzi azt is, hogy nem ez az egyetlen hihetetlen tolvajsztori az utóbbi időben, február végén az észak-romániai Luncușoara településen valakik egy komplett betonhidat loptak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik