Nagyvilág

Súlyos tömegszerencsétlenség Görögországban

Vaggelisz Kusziorasz / AP / MTI
Vaggelisz Kusziorasz / AP / MTI

A tűzoltóság szóvivőjének szerda hajnali közlése szerint 26-an haltak meg és legalább 85-en megsérültek a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetben. A tűzoltóság korábban 16 halálos áldozatról számolt be, azóta egyes források már 32 halálos áldozatról számoltak be – adta hírül az MTI.

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult.

Sakis MITROLIDIS / AFP

Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik – mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Elmondta, hogy égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba.

A görög állami televízió, az ERT felvételei szerint a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között.

A kisebb sérüléseket szenvedett vagy sértetlen utasokat autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe.

A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak.

A thesszáliai régió kormányzójának közlése szerint mintegy 250 utast biztonságban evakuáltak Thesszalonikibe buszokkal. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta,

az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, és az első két kocsi, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült.

A helyi média úgy tudja, a személyvonaton mintegy 350-en utaztak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik