Nagyvilág

Felfüggeszti a Wizz Air a Moldovába tartó járatait

Közleményt adott ki a Wizz Air, melyben bejelentették, hogy március 14-től a fapados légitársaság felfüggeszti Moldova fővárosába, Chișinăuba tartó járatait.

„A Wizz Air a közelmúltbeli moldovai fejlemények és a különböző helyi és nemzetközi hatóságokkal és ügynökségekkel való folyamatos egyeztetés alapján azt a nehéz, de felelősségteljes döntés hozta meg, hogy március 14-től felfüggeszti chișinăui járatait. Jelenleg az ország légterében fokozott, de nem fenyegető kockázat áll fenn, a légitársaság folyamatosan nyomon követi az eseményeket, és ha szükséges, utasai, illetve személyzete biztonsága érdekében további lépéseket hoz” – olvasható a kommünikében.

A légitársaság ezzel együtt bejelentette, hogy bővíti járatait a romániai Iaşiba, ami csak néhány órányi autóutra fekszik a moldáv fővárostól. Teszik ezt azért, hogy kárpótolják azokat, akik a Wizz Air járataival mentek volna Moldovába, de erre a változtatások miatt már nincs lehetőségük. A romániai járatbővítés egyszerre jelent új járatokat (például a Iaşi – Berlin útvonalon), illetve járatsűrűség-növelést, például Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Róma Ciampino, Róma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, London Luton és Treviso irányába.

Az érintett utasok, akik közvetlenül a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglaltak repülőjegyet március 14-e utánra, e-mailben kapnak a járattörlésről értesítést, és választhatnak az ingyenes átfoglalás, a 100 százalékos készpénz-visszatérítés vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának Wizz-krediben való jóváírása között – tájékoztatott a légitársaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik