A következő élő közvetítés része Hiába kérte a támogatást Orbán, a fideszesek összevesztek a NATO-bővítésen

Hiába kérte Orbán, Kocsis szerint vita volt a NATO-bővítésből, ezért delegációt küldenek Svédország és Finnország kivizsgálására

A Telex azt írta, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén vita volt abból, hogy a frakció támogassa-e Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, amelyet elvileg a jövő héten kezdene el tárgyalni az Országgyűlés. A miniszterelnök támogatta, hogy fogadják el a javaslatot, azonban a frakcióban vita volt a kérdésről, ezért tárgyalódelegációt küldenek a problémás kérdések rendezésére- mondta a lap szerint Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője, Simicskó Istvánnal, a KNDP frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón.

Volt olyan vélemény a frakción belül, amelyek szerint a belépő országok eszaklációt jelenthetnek. Többen kifogásolták, hogy ezeknek az országnak a politikusai durván, sokszor közönségesen sértegették Magyarországot, és most szívességet kérnek.

Felkértük az Országgyűlés elnökét, hogy küldjön delegációt a két országba tájékozódás céljából.

– mondta Kocsis. Ennek ellenére szerinte ez nem jelenti a döntés elhalasztását, mert azt meg fogják hozni, ehhez Orbán a frakció támogatását kérte. Kocsis kicsi esélyt lát arra, hogy így ne menjen át.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik