A következő élő közvetítés része Hiába kérte a támogatást Orbán, a fideszesek összevesztek a NATO-bővítésen

Becsületrenddel tüntettek ki egy Ukrajnában meghalt francia újságírót

FOCKE STRANGMANN / AFP
FOCKE STRANGMANN / AFP

Posztumusz becsületrenddel tüntették ki Frédéric Leclerc-Imhoff francia újságírót, aki tavaly május 30-án halt meg egy kelet-ukrajnai humanitárius misszióban – jelentette be Rima Abdul Malak francia kulturális miniszter kijevi látogatása során csütörtökön.

A kitüntetést a francia köztársasági elnök rendeletben adományozta az újságírónak. Emellett az ukrán fővárosban található Francia Intézet médiatárának egyik termét Frédéric Leclerc-Imhoffról fogják elnevezni – tette hozzá a tárcavezető.

A fotóriporter kitüntetését a kijevi francia nagykövetség előtt tartott ünnepségen jelentették be, amelyen részt vett Maxime Brandstaetter újságíró és az ukrán összekötő, akik Frédéric Leclerc-Imhof mellett voltak a robbantás idején.

A BFMTV francia tévécsatornának dolgozó Leclerc-Imhoff 32 éves volt. Járművüket lövedék találta el. A fotóriporternek ez volt a második útja a háború sújtotta Ukrajnába.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű szervezet szerint nyolc újságíró vesztette életét és tizenkilenc sebesült meg az ukrajnai konfliktus tavaly február 24-i kezdete óta a térségben.

 

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik