A következő élő közvetítés része Biden: Az USA szó szerint meg fogja védeni a NATO minden centiméterét

Horvát elnök: Ez amerikai és orosz háború

Mandel NGAN / AFP
Mandel NGAN / AFP

Zoran Milanovic horvát elnök szerdán újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy „hitetlenkedve és félelemmel” követi az ukrán háborút, amelynek árát a „szerencsétlen nép” fizeti meg, nem „holmi New York-i hipszterek vagy gazdag oroszok”.

Az első naptól fogva rémülettel és félelemmel kommentálom az eseményeket

– fogalmazott az elnök abból az alkalomból, hogy a héten lesz egy éve, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez megtörténik, és hogy ebbe az irányba halad

– mondta az elnök, hozzátéve: már egy éve arról beszél, hogy ki a felelős ezért a konfliktusért, és kinek mit kellett volna tennie, de többé nem teszi.

Aki gondolkodik, az megértette, aki nem, az továbbra is ismételni fogja azokat a mantrákat, amelyeket a Daily Telegraphból, vagy a CIA, illetve a KGB tájékoztatóiból másolt ki

– húzta alá. Kiemelte: ő egy kis ország elnöke, aki bár nem közvetlenül, de valamilyen módon megpróbált fellépni az ellen, ami most folyik, mert „rettenetesen veszélyes és ellenőrizetlen”. Végezetül megismételte korábbi nyilatkozatát, hogy az ukrajnai konfliktus „amerikai és orosz háború”, és végül Washington és Moszkva között születik megállapodás. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik