Nagyvilág

Éles tölténnyel üzentek a szlovák védelmi miniszternek

Claus Bech / MTI / EPA / Ritzau
Claus Bech / MTI / EPA / Ritzau

Egy töltényt tartalmazó borítékot küldött egy ismeretlen feladó Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszternek, aki éppen egy megemlékezésre készült, amit Jan Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kusnirova halálának ötödik évfordulójára szerveztek Pozsonyban.

Nad a közösségi oldalán számolt be a történtekről. „A megemlékezés helyett a rendőrségen kellett intézkednem, amiért valamilyen ember, tele rosszasággal és gyűlölettel, amivel különféle egyének táplálják őt, küldött nekem egy borítékot, benne éles tölténnyel. Pontosan Ján és Martina megölésének évfordulóján. Milyen egyedi…” – írta közösségi oldalán Nad a Parameter.sk beszámolója szerint.

A védelmi miniszter szerint nem először történt vele hasonló. „Elég gyakran kapok különféle fenyegető üzeneteket az otthoni és a munkahelyi címemre is. A politika áll emögött, valamint a külföldi hírszerző ügynökségek” – véli így a miniszter, aki elszántnak mutatta magát. „Nem hagyom magam megfélemlíteni. Véletlenül sem! Ahogy nem hagytam magam megvesztegetni vagy korrupcióba keveredni, úgy megfélemlíteni sem engedem magam” – jelentette ki Nad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik