Nagyvilág

Lövöldözés volt egy texasi bevásárlóközpontban

Kyle Mazza / NurPhoto / AFP
Kyle Mazza / NurPhoto / AFP

Egy ember meghalt, három másik pedig megsérült egy lövöldözésben a Texas állambeli El Pasóban található bevásárlóközpontban – közölte a rendőrség. A sebesültek közül ketten kritikus állapotban vannak.

A támadás helyi idő szerint szerda este történt a Cielo Vista nevű bevásárlóközpontban, amely annak a Walmartnak a közvetlen szomszédságában található, ahol 2019-ben egy rasszista támadásban 23 embert öltek meg, 24-et pedig megsebesítettek.

Ezúttal a hatóságok két gyanúsítottak vettek őrizetbe, egyúttal közölték, hogy a lakosság a továbbiakban már nincs közvetlen veszélyben. „Túl korai lenne találgatni, hogy mi volt az indíték” – nyilatkozta Robert Gomez őrmester, az El Pasói rendőrségtől. „Kitört a káosz. Az emberek menekültek félelmükben” – tette hozzá.

Gun Violence Archive adatai szerint idén eddig több mint 70 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban. Az archívum úgy határozza meg a „tömeges lövöldözés” fogalmát, mint olyan lövöldözést, amely során négy vagy több ember sérült meg vagy halt meg, az elkövetőt nem számítva.

(BBC/CNN)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik