Nagyvilág

Törölték a jéghorgász versenyt az Egyesült Államokban, hárman haltak meg a beszakadó jég miatt

mti
mti

Törölték a vermonti Champlain-tónál tartott hagyományos téli horgászversenyt, miután az elmúlt napokban három ember vesztette életét azért, mert beszakadt alattuk a tó jege.

A vermonti rendőrségnek közleménye szerint a 62 éves Grand Isle-i Wayne Alexander február 9-én halt meg horgászat közben, megfulladt a jég alatt. Szombaton reggel további két embert nyelt el a víz. Egy testvérpár járművel hajtott a jégre. A 71 éves John Fleury a kórházban halt meg, miután kimentették a vízből, 82 éves bátyja, Wayne Fleury azonban nem jutott el a kórházig sem.

Noha az áldozatok közül senki sem volt a jéghorgász-verseny résztvevője, a Grand Isle County seriff kérte, hogy „azonnali hatállyal” mondják le az idén 43. alkalommal meghirdetett Islands Ice Fishing Derbyt.

A Burlington Nemzeti Meteorológiai Szolgálat a Facebookon figylemztetett, hogy a régióban található tavakon nagyon változó a jégvastagság az elmúlt két hónapban tapasztalt, jóval a megszokott feletti hőmérséklet miatt. Az egyik környékbeli településen 1948-ban mértek utoljára az ideihez hasonló meleget januárban. (Nowthisnew.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik