Nagyvilág

Törökországi földrengés: 16 órányi munka sem vezetett eredményre a kísértetépületben

A HUNOR csapat éjszaka is dolgozik.

Csak a Hunor vállalta az éjszakai kutatást abban az épületben, amelyikben tegnap este túlélőket jeleztek a keresőkutyák, írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Hozzáteszik: napközben két nőt emeltek ki a török mentőegységek ugyaninnen, délután negyed hatkor ismét életjeleket észleltek, ekkor az Alfa egység folytatta a kutatást.

Rengeteget kell ásnunk!

– írják. Éjjel 2.50 perckor még mindig nem akadtak a nyomára senkinek, akkor a Bravo csapat vette át a munkát. Tizenhat órányi munka sem vezetett eredményre a kísértetépületben. A csapat minden lehetséges üreget átfésült: ketten ásnak, négyen adogatják ki a törmelékkel teli vödröket. A száloptikával és hangdetektorral történő kutatás során egyelőre csak holttesteket találnak. Beszámolójuk szerint síri csönd van olyankor, amikor beüzemelik a detektort, minden munkálatot leállítanak, mert a műszer olyan érzékeny, hogy egy gombostű leesését is érzékeli.

A csapat logisztikusa, Patai Sándor tűzoltó százados olyan berendezéseket szerelt össze, amelyekkel működtethető a Hunor sátraiban levő hősugárzó, így könnyebben viselik a pihenőidejüket töltő tűzoltók az éjszakai mínusz hét fokot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik