A következő élő közvetítés része Zelenszkij harci repülőgépeket kért Nagy-Britanniától

Meghalt a múlt héten fejbe lőtt orosz zsoldosvezér

A kórházban belehalt sérüléseibe a múlt héten Ukrajna területén fejbe lőtt Igor Mangusev, aki tavaly augusztusban azzal került a hírekbe, hogy a kezében egy olyan koponyát tartva szónokolt, amelyről azt állította, hogy az Azovsztal üzemet védő ukrán katonáé volt. Mangusev egy orosz neo-náci csoportot vezetett, de Mark Galeotti, az egyik legismertebb brit Oroszország-szakértő szerint Mangusev több volt szimpla zsoldosnál: politikai propagandista volt, aki közeli kapcsolatban állt a Wagner-csoport vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal is.

Mangusev felesége azt írta a közösségi oldalán, hogy férjét kivégezték, közölte a BBC.

A nacionalista Mangusev korábban többször is arról beszélt, Oroszország nem az emberek ellen harcol, hanem az ellen, hogy Ukrajna oroszellenes állammá válna, emiatt az sem számít, hogy hány ukrán állampolgár hal meg a harcokban.

Az orvosok szerint Mangusev egy rövid csövű pisztolyból közelről leadott lövés következtében sebesült meg a frontvonaltól távolabb eső Sztahanov városában. Azzal kapcsolatban elég sok spekuláció látott napvilágot, hogy ki támadhatott rá, nem egyértelmű tehát, hogy háborús akcióban halt meg.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik