Nagyvilág

Agyonlőtt egy 17 éves palesztin fiút az izraeli hadsereg

Saeed Qaq / ANADOLU AGENCY / AFP
Saeed Qaq / ANADOLU AGENCY / AFP

Agyonlőtt egy 17 éves palesztin fiút az izraeli hadsereg kedden egy rajtaütés során Ciszjordániában – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium.

A tárca az esetről nem közölt részleteket, és az izraeli hadsereg sem kommentálta egyelőre a közlést.

Hétfőn izraeli kommandósok öt palesztin fegyverest lőttek le a Ciszjordánia középső részén fekvő Jerikóban. Az akció célja annak a Hamász-csoportnak a kézre kerítése volt, amely egy héttel ezelőtt merényletet kísérelt meg egy étterem vendégei ellen.

Az izraeli hadsereg csaknem minden éjjel razziákat hajt végre különböző ciszjordániai palesztin településeken azóta, hogy tavaly tavasszal több, halálos áldozatokkal járó támadást követtek el palesztinok Izraelben.

A B’Tselem nevű izraeli jogvédő szervezet adatai szerint tavaly közel 150 palesztint öltek meg az izraeli fegyveres erők Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben, ami 2004 óta a leghalálosabb év volt ezeken a területeken. 2023-ban már 42 palesztint öltek meg ezeken a területeken.

A palesztin támadásokban tavaly nagyjából harminc izraeli halt meg.

Az izraeli biztonsági erők Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben tavaly csaknem 150 palesztint öltek meg. Ezeken a területeken 2004 óta nem volt ilyen magas ez a szám a Becelem nevű izraeli jogvédő szervezet adatai szerint. 2023 kezdete óta a szóban forgó területeken 42 palesztint öltek meg.

(MTI/ABC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik