A következő élő közvetítés része Volt izraeli miniszterelnök: Putyin biztosított arról, hogy nem öli meg Zelenszkijt

Napokon belül leválthatják az ukrán védelmi minisztert

DIMITAR DILKOFF / AFP
DIMITAR DILKOFF / AFP

A jövő héten elhagyhatja posztját Olekszij Reznyikov védelmi miniszter, helyét pedig várhatóan az ukrán hírszerzés jelenlegi vezetője, Kirill Budanov veszi át – írta megbízható forrásokra hivatkozva az Ukrainska Pravda (UP). Mint írták, Volodimir Zelenszkij elnök csapata azt fontolgatja, milyen új pozíciót kapjon Reznyikov. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Reznyikov lesz az új igazságügyi miniszter, a jelenlegi tárcavezetőt, Denys Malyusikát pedig nagykövetnek küldenék valamelyik európai országba.

Budanov az ukrán katonai hírszerző ügynökség éléről érkezne a védelmi tárca élére. Reznyikov a váltásról nem árult el részleteket, de az UP-nek úgy fogalmazott:

Minden tisztviselő tisztában van azzal, hogy nem egy életre szól a pozíciója. Ha elkezd egy szakaszt, idővel be is kell fejeznie azt. Készen állok a változtatásra.

A Guardian újságírója, Dan Sabbagh ugyanakkor arról írt a Twitteren, hogy ukrán kormányzati forrásai azt állítják, a spekulációkkal ellentétben nem fog lemondani Reznyikov. Vasárnap délután sajtótájékoztatót is tartanak ezügyben, helyi idő szerint három órakor.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik