Nagyvilág

Karácsony Gergely ismét Ukrajnába utazott

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook

Január elején a V4-ek főpolgármesetereivel együtt már megjárta Kijevet Karácsony Gergely, most pedig a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy ismét Ukrajnába ment, ezúttal Kárpátaljára, Beregszászra.

„Budapest sokféle módon segíti, támogatja a háború elől menekülőket, köztük nagyon sok kárpátaljai magyart. Rendszeres a kapcsolat testvérvárosunk, Beregszász vezetésével. Abban próbálunk segíteni, amit kérnek. Adományoztunk már 20 millió forint gyorssegélyt, nagyjából hasonló értékű műszaki cikkeket és tartós élelmiszereket, most pedig, a beregszászi barátaink kérésének megfelelően, mosógépeket és a cégünk, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felajánlását, egy emelőkosaras kocsit hoztunk magunkkal” – írta a főpolgármester, aki kollégájával, a Beregszászt vezető Babják Zoltánnal is találkozott.

„Amikor kiállunk Ukrajna mellett, amikor a háború ügyében világosan, elveinknek és erkölcsi értékrendüknek megfelelően szólunk és cselekszünk, amikor igenis különbséget teszünk áldozat és agresszor között, akkor a kárpátaljai magyarok mellett is kiállunk, akikhez különleges felelősség köt bennünket” – írta Karácsony.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik