A következő élő közvetítés része Fehérorosz elnök: Készen állunk több segítséget nyújtani Oroszországnak az Ukrajna elleni háborúban

Küszöbön az újabb orosz támadás

Marek M. Berezowski / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Marek M. Berezowski / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Nyugati, ukrán és orosz forrásokra hivatkozva az Institute for the Study of War nevű amerikai kutatóintézet azt írja: küszöbön áll az újabb orosz támadás. Az elemzők szerint valószínű, hogy az offenzívára már a közelgő hónapokban sor kerül.

A jelentés idézi Ivan Timocsko ukrán katonai vezetőt, aki arra számít, hogy az oroszok csapatösszevonással erősítik meg a jelenlétüket a kelet-ukrajnai Donbaszban. Úgy látja, az oroszoknak a belpolitikai nyomás miatt kell újabb támadást indítani Ukrajna ellen.

Ezt az értesülést erősítette meg Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkára, aki Dél-Koreában elmondta: Putyin nem a békére készül, hanem egy újabb támadás jeleit látjuk.

Az oroszok továbbra is háborúra készülnek, 200 ezer katonát mozgósítanak, vagy talán még többet, miközben folyamatosan új fegyvereket és egyre több lőszert állítanak elő. De egyre több fegyvert szereznek be más autoriter államoktól is, például Irántól és Észak-Koreától.

– nyilatkozta az észak-atlanti katonai szövetség vezetője.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik