Nagyvilág

Letöltendőt kapott a 96 éves sofőr, aki halálra gázolt egy 84 éves gyalogost

Gwent Police
Gwent Police
Bár a szemésze figyelmeztette, hogy a rossz látása miatt nem ülhet volán mögé, a William Beer nem hagyott fel a vezetéssel.

Két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott Angliában a 96 éves William Beer, aki 2021 április 6-án halálra gázolta a 84 áves Illtyd Morgantírja a BBC.

Amikor a balesetet követően, a helyszínre érkező rendőrök ellenőrizték a látását, Beer csak 7 méteres távolságból volt képes leolvasni egy rendszámtáblát. Ahhoz, hogy valaki alkalmas legyen autóvezetésre, legalább 20 méteres távolságból le kell tudnia olvasni egy rendszámot.

Később kiderült, hogy Beert már 2019 márciusában figyelmeztette a szemésze, hogy kétoldali szürkehályogja miatt nagyon leromlott a látása, ami miatt nem biztonságos volán mögé ülnie. A férfi azonban fél évvel később mégis meghosszabbíttatta a jogosítványát, mert úgy gondolta, rendszeres injekciós kezeléssel sikerült elfogadható szintre javítania a látását.

A jogosítványa megújításakor Beer nem mutatta be szemészeti leleteit. Az autóvezetéshez azért ragaszkodott, mert ő gondozta demenciában szenvedő feleségét. Miriam Beer karácsonykor halt meg, temetését férje bírósági tárgyalása előtt tíz nappal tartották.

Az áldozat fia és felesége a bíróságon elmondták, bár Illtyd Morgan a kora ellenére önálló, független életet élt, de önként felhagyott az autóvezetéssel, a látása és az egészségi állapota megromlása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik