Nagyvilág

Javaslataink a legjobb nyaraláshoz a pálmafák alatt

freepik
freepik
Ha nyaralásról esik szó, akkor sokan azonnal a pálmafák és a tengerpart által nyújtott varázslatos látványra asszociálnak. Ma pedig már számtalan olyan helyet kitűzhetünk nyaralásunk céljául, ahol hasonló környezet vár bennünket. Hová lehet érdemes elnéznünk tehát, ha szeretnénk a pálmafák alatt süttetni a hasunk? Íme, pár tipp, amellyel biztosan nem fogunk mellé lőni.

Dubai
Egy dubai nyaralás minden bizonnyal életre szóló élményt jelent a legtöbb ember számára. Itt ugyanis a klasszikus, idilli tengerparti látvány mellé számtalan lélegzetelállító érdekesség társul.

A legmodernebb építészeti csodák önmagukban is feledhetetlenné teszik utazásunkat. Azonban a különféle, nem mindennapi szórakozási lehetőségek garantáltan feledhetetlen élményt nyújtanak bármely utazó számára. Dubaiban nem csak strandolni van lehetőségünk, elmehetünk tevegelni vagy egy valódi sivatagi túrára, de akár még síelhetünk is.

Míg a helyi múzeumok és az operaház gondoskodik a kulturális élményekről, addig kaszinókból sem akad hiány. Tehát méltán állíthatjuk, hogy Dubai egy olyan hely, ahová feltétlenül megéri mindenkinek elmenni legalább egyszer. Ráadásul ma már a repülőjegy is egészen kedvező árakon beszerezhető Dubaiba, és szállásból is találhatunk megfizethetőt, amennyiben nem ragaszkodunk az ötcsillagos szállodákhoz.

freepik

Ciprus
Ha pedig Dubai látványosságait már kipipáltuk a bakancslistánkon, akkor szintén nagyszerű úti célt jelenthet Ciprus szigete. Ahogyan az előbbi esetében, itt is idilli közeg vár ránk: türkizkék tenger, ragyogó napsütés és pálmafák.
Ha pedig ráuntunk a tengerparti sütkérezésre, akkor a Troodos-hegység hegyi patakjai, hatalmas kiterjedésű fenyvesei és vízesései szintén csodás látvánnyal kecsegtetnek. Itt azonban Dubaihoz viszonyítva nem a modern építészeti csodák vannak túlsúlyban, hanem az olyan történelmi épületek, amelyek láttán valóban felelevenedik szemünk előtt a múlt.

A Szent Lázár templom, Kolossi vára vagy épp a Szent Hilárion vár egytől egyig olyan látnivalók, amelyek láttán tátva marad az ember szája. Persze, ha Ciprusról van szó, akkor a híres történelmi épületeket napestig sorolhatnánk. Így egy jó idegenvezető itt sem árthat, amennyiben nem akarunk lemaradni a legszebb látványosságokról.

Itt még olcsóbban találhatunk szállást, mint Dubaiban, egy ciprusi repjegy pedig nem kerül többe, mint egy belföldi utazás. Tehát megfizethető árakon valóságos álomnyaralást nyerhetünk egy ciprusi kiruccanással.

Egyiptom
Végezetül pedig egy olyan hely, amelyet a mai napig számtalan mítosz és rejtély övez: Egyiptom. Bár tény, hogy Egyiptomban rendkívül közel kerülhetünk az ókori világ csodáihoz, azonban nem csak a történelem szerelmesei számára érdemes ellátogatni ide.

A Vörös-tenger partján heverészve az ember ugyanis könnyen képes megfeledkezni mindennapi gondjairól. Ráadásul Kairó városában számtalan komfortos szállodát és csodás éttermet fellelhetünk. Így akkor is nagyszerű úti célt jelenthet, ha csak a pálmafák alatt heverésznénk egy koktélt szürcsölgetve. Szintén egy olyan hely tehát, amelyet nem érdemes kihagynunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik