A következő élő közvetítés része Robbanások Kijevben, Ukrajna-szerte szólnak a légiriadók

Kárpátalja kormányzója: Nem hagyjuk, hogy az ukrajnai magyarokat manipuláció és ellenséges propaganda tárgyául használják

Az elmúlt hetekben az orosz terrorállam aktívan használta propagandájában a „kárpátaljai magyar közösség úgynevezett elnyomásának” narratíváját, és hangsúlyozta az ukrán állam érintettségét ebben – jelentette ki csütörtökön Viktor Mikita, a kárpátaljai régió kormányzója a helyi magyar közösség képviselőinek találkozóján.

Mikita szerint ezeket a hamis üzeneteket Ukrajnából generálják és küldik, ezért azok miatt a bűnüldöző szervek fognak majd nyomozást indítani.

A kárpátaljai magyar nemzeti közösség maximális támogatást, átfogó segítséget és megértést kap az állami és helyi végrehajtó hatóságoktól,

jelentette ki a kormányzó.

A politikus hozzátette, amiatt is aggódnak, hogy a fent említett provokációk azzal fenyegetnek, hogy az Ukrajnának nyújtott uniós támogatás, amely most rendkívül fontos, és az európai integráció kilátásai, amely országunk számára prioritást jelent, esetleg megakadhatnak.

Ezt nem engedhetjük meg, és nem fogjuk hagyni, hogy az ukrajnai magyarokat manipuláció és ellenséges propaganda tárgyául használják.

A budapesti ukrán nagykövetség által közzétett beszámoló szerint a megbeszélésre videós kapcsolaton keresztül, egyenesen a frontvonalról jelentkezett be Troski Viktor, az Ukrán Fegyveres Erők 128. Különleges Gépesített Dandárjának magyar nemzetiségű katonája, a fizika és matematikai tudományok kandidátusa, az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán-Magyar Oktatási és Kutatóintézet Fizika és Matematika Tanszékének docense. Elmondta, hogy a fronton lévő katonák figyelemmel kísérik a magyar közösség körül zajló eseményeket, és arra kérte őket, hogy biztosítsák a békét Kárpátalján, és állítsák meg azokat, akik provokációkat szítanak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik