Nagyvilág

A dél-kaliforniai hegyekben tűnt el Julian Sands brit színész

CHRIS DELMAS / AFP
CHRIS DELMAS / AFP

Múlt hét pénteken eltűnt egy túrázó az Egyesült Államokban, a Dél-Kaliforniában található San Gabriel-hegységben (kiemelt képünkön a hegy látható, előterében Los Angeles-szel). A hatóságok Julian Sands brit színészt keresik, a 65 éves férfinek a jelentések szerint a 3068 méteres Baldy-Bowl hegycsúcs közelében veszett nyoma, amelynek környékén rendkívül rossz időjárási körülmények voltak az elmúlt napokban – közölte a BBC.

A rendőrség a lavinaveszély miatt a hétvégén vissza is vonta a szárazföldi mentőalakulatokat, a kutatást drónokkal és helikopterekkel folytatták. San Bernardino megyei seriff hivatala közölte, Sands eltünését január 13-én helyi idő szerint este fél nyolckor jelentették be.

HOLLYWOOD PICTURES / AMBLIN ENTE / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Az utóbbi négy hétben 14-szer riasztották a hegyimentőket, hogy bajba jutott túrzázóknak segítsenek. A hatóságok figyelmeztetéseket is kiadtak, felszólítva a kirándulókat, kétszer is gondolják meg, hogy útnak indulnak-e.

Sands filmes karrierje az 1984-es Gyilkos mezők című filmmel kezdődött. Egy évvel később a Szoba kilátással film sikere ösztönözte őt, hogy Hollywoodba költözzön. Azóta számos kis- és nagy költségvetésű filmben szerepelt, többek között a Warlock-ban (1989), az Arachnophobia – Pókiszonyban (1990), a Las Vegas, végállomásban (1995). 2005-ben a Csillagkapu 9. évadában is szerepelt. Egy évvel később a 24 televíziós sorozatban egy terroristát alakított. 2020 óta Los Angelesben él.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik