Nagyvilág europoli

Politico: A magyar kormány azt kéri, hogy távolítsanak el kilenc személyt az EU-s szankciós listáról

A magyar kormány azt kéri, hogy az Európai Uniót távolítson el kilenc személyt az ukrajnai háborúval kapcsolatos szankciós listáról – írja a Politico csütörtöki hírlevele brüsszeli források alapján.

Az uniós nagykövetek a hétvégén az Oroszországra vonatkozó tizedik szankciós csomagról fognak tárgyalni. A lista érvényességének meghosszabbítása általában csak formaság szokott lenni, Orbán Viktorék kérése azonban újabb feszültségeket okozhat.

A Politico szerint az uniós nagykövetek szerdai találkozóján Lengyelország már nemtetszését fejezte ki, és erről formális feljegyzés is született a balti államok támogatásával. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy Magyarország megvétózná a tizedik szankciós csomagot – jegyezte meg egy diplomata a hírportálnak.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik