Nagyvilág

Medve marcangolt össze egy 16 éves fiút Abásfalvánál

AGENT GREEN / FACEBOOK
AGENT GREEN / FACEBOOK
A támadást a kamasz túlélte, de kórházba került.

A Homoródszentmártonhoz tartozó Abásfalva határában vélhetően egy bocsos anyamedve támadt a 16 éves fiúra, aki Székelyhonnak azt mondta, unokatestvérével közösen indultak el vasárnap egy ismerősükhöz, aki kecskéket legeltetett egy gyümölcsös közelében, egy patak mellett. Amikor átment a patakon, ugatni kezdtek a kecskéket őrző kutyák, ő pedig erős morgást hallott, és futni kezdett, de megbotlott, elesett.

A több száz kilós medve lábánál fogva kezdte ráncigálni, mint egy bábut, próbálta behúzni a bokrok közé, de szerencsére elkapott egy faágat, így nem tudta elvonszolni.

Ekkor azonban újra rám vetette magát és nagyot vert a fejével a hátamra, majd hozzákapott a nyakamhoz. Vastag kabát volt rajtam, így annak a kapucniját tépte le. Ezután újból harapott, a jobb kezemhez tartozó lapockámba mélyesztette fogait,

A medve akkor engedte el, amikor kutyák rátámadtak. Nem tudott felállni, társai vitték be Abásfalvára, onnan vitték a székelyudvarhelyi kórházba szülei, akik később jelentették a medvetámadást a homoródszentmártoni polgármesteri hivatalnál. A fiú a körülményekhez képest jól van, noha 6–7 centi mély harapások vannak a lábán. Kezelőorvosa azt ígérte, néhány nap múlva haza is mehet.

Jakab Attila homoródszentmártoni polgármester – aki egyben a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület elnöke – az Agerpresnek azt mondta, egy bocsos anyamedve támadhatott, de a pontos körülményeket még nem tárták fel. A vadállat veszélyes lehet, ezért először megpróbálják elriasztani a település közeléből, kilövése csak utolsó opció. Mint mondta, nem szokatlan a januári medvetámadás, az igen enyhe tél miatt nagyon sok a makk, a nagyvadak egy része nem hibernál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik