Nagyvilág

Játékpisztollyal akart kirabolni egy éttermet, az egyik vendég agyonlőtte a rablót

Kilenc golyót eresztett a bűnözőbe, visszavette az elrabolt értékeket, majd távozott.

Szabályosan kivégezte az étteremben fegyvert rántó rablót a hely egyik vendége – adta hírül az NBC News.

Az eset Houston egyik mexikói éttermében történt, ahová a vélhetően húszas éveiben járó elkövető fekete símaszkban, kesztyűben és egy fegyverrel rontott be. Azt követelte az étteremben tartozkodó tíz vendégtől, hogy adják át értékeiket. Miután a férfi összegyűjtötte a zsákmányt az ajtó felé indult, ám ekkor az egyik férfi vendég előkapta saját fegyverét és rálőtt a rablóra. Összesen kilenc lövést adott le, többet azután, hogy az elkövető összeesett, végül közvetlen közelről fejbelőtte a földön fekvő bűnözőt. A férfi visszavette a rablótól az értékeket, és visszaadta azokat tulajdonosainak. Ezt követően angolosan távozott, nem várta meg a kiérkező rendőröket.

A férfi később az ügyvédjén keresztül lépett kapcsolatba a hatóságokkal. Egyelőre nem néz szembe vádakkal, a texasi törvények ugyanis megengedik, hogy életveszélyes helyzetben így védje meg magát valaki. Sőt, Texas az egyike azoknak az államoknak, amely a leginkább kedvez a fegyvertartásnak: 2021 szeptembere óta nem kell engedély ahhoz, hogy valaki fegyvert tartson magánál.

Nem hozták nyilvánosságra az elkövető kilétét, aki a helyszínen meghalt, azt viszont igen, hogy a fegyvere nem volt valódi, műanyag játékpisztoly volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik