Nagyvilág koronavírus

Kilencezren halhatnak meg Kínában naponta a koronavírus miatt

Wang Qin / cdsb / Imaginechina / AFP
Wang Qin / cdsb / Imaginechina / AFP

Brit egészségügyi szakértők becslése szerint naponta körülbelül kilencezren halhatnak meg a koronavírus miatt Kínában, írja a Guardian. Az Airfinity brit egészségügyi adatelemző cég becslése a napi halálesetekre vonatkozóan duplája az egy héttel korábbinak.

December elseje óta a becslések szerint már több mint százezren haltak meg koronavírus miatt Kínában, a fertőzöttek számát pedig 18,6 millióra becsülik. 

A tetőzést az adatelemző cég január 13-ra várja, ekkor 3,7 millió napi fertőzöttel számolnak.

Kína-szerte túlterheltek a kórházak a koronavírusos fertőzések számának robbanásszerű növekedése miatt, miután Peking feloldotta a szigorú kijárási korlátozásokat, amelyek addig alacsony szinten tartották a koronavírus-fertőzések számát, de jelentősen lefékezték a gazdaság működését, és széleskörű tiltakozási hullámot váltottak ki a kínai nagyvárosokban.

Az elmúlt napokban az Egyesült Államok és több más ország, köztük Európában elsőként Olaszország is kötelező koronavírus-tesztelést vezetett be a Kínából érkező utasok esetében. Ennek ellenére az EU egészségügyi hatósága szerint uniós szinten nem szükséges hasonló lépés bevezetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik