A következő élő közvetítés része Kijev két hónapon belül csúcstalálkozót szeretne a békéről

Prigozsin: a gazdagoknak meg kell válnia mindentől, ami csábító, minél hamarabb, annál jobb

Az orosz oligarchák és tehetősek keveset tesznek az orosz háborús erőfeszítések érdekében – nehezményezte Jevgenyij Prigozsin, az orosz hadsereg kiszervezett elitegységeként működő Wagner zsoldoscsoport alapítója.

„Félnek. Kényelmesen élnek. Esténként szórakozni akarnak és meleg medencében megmártózni” – hangoztatta a 61 éves hadvezér, akire a magyar állami MTI üzletemberként hivatkozik. Prigozsin az orosz állami RT televíziónak adott szombati interjújában felvetette, hogy ezektől a honfitársaitól mindent el kellene venni, így szerinte akkor talán rá lehetne őket venni a háborús erőfeszítések támogatására.

Mikhail Svetlov / Getty Images

„Valamikor fel kell fogni, hogy meg kell válni mindentől, amije az embernek van, tehát a csábító világtól, az éttermektől, az üdülőktől, a dácsáktól és az úszómedencéktől. Minél hamarabb veszik el mindezt tőlük, annál jobb” – jelentette ki. Prigozsin – ahogy számos gazdag orosz – nyugati szankciós listákra került az ukrajnai orosz invázió támogatása miatt.

Prigozsin szombaton Szentpéterváron rész vett a Wagner-csoport Ukrajnában elesett egyik harcosának temetésén. Az orosz sajtó mindezt szenzációként kezelte, mivel az üzletember az utóbbi időben ugyan gyakrabban nyilatkozott, de kamerák előtt nem mutatkozott.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik