A következő élő közvetítés része Kijev két hónapon belül csúcstalálkozót szeretne a békéről

Drónnal támadták az ukránok az orosz bombázók repülőterét, három halott

A repülőtérben vagy az ott állomásozó repülőkben nem tett kárt, de lezuhanó roncsaival három orosz katonát megölt az az alacsonyan szálló ukrán drón, amelyet az orosz légvédelem a Szaratov megyei Engels katonai repülőtérénél lőtt le – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. A légibázison olyan bombázók állomásoznak, amelyeket az Ukrajna elleni támadásokban vet be Oroszország.

Az engelsi incidensről elsőként Roman Buszargin, Szaratov megye kormányzója számolt be Telegram-csatornáján, azt közölve, hogy a lakosságot nem fenyegette veszély. A város evakuálásáról megjelent értesüléseket „arcátlan hazugságnak” nevezte. Emlékeztetett rá, hogy a hamis információk tudatos terjesztőire büntetőjogi felelősségre vonás vár.

Legutóbb december 5-én támadták szovjet gyártmányú ukrán Tu-141-es Sztrizs drónok a Szaratov megyei Engels és a Rjazany megyei Gyagilevo repülőterét, ahol az orosz légierő nagy hatótávolságú repülőegységeit állomásoztatják. A drónokat lelőtték. Gyagilevóban szintén három katona halt meg.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik