Nagyvilág

Kiengedték a börtönből a hírhedt sorozatgyilkost, a Kígyót

Prakash MATHEMA / AFP
Prakash MATHEMA / AFP

A nepáli legfelsőbb bíróság szerdán döntött Charles Sobhraj hírhedt francia sorozatgyilkos szabadlábra helyezéséről, akinek története egy Netlfix dokusorozatot is ihletett, írja a CNN.

A bíróság indoklásában az elítélt életkorára és egészségére hivatkozott.

A 78 éves Sobhraj életfogytiglani börtönbüntetését töltötte Nepálban két turista 1975-ben történt meggyilkolása miatt, de ezek mellett több megoldatlan emberölés is az ő nevéhez fűződhet a gyanú szerint.

Sobhrajnak szívbetegsége van és szívműtétre van szüksége.

A vietnami Saigonból származó férfit először 1963-ban ültették le rablásért Párizsban, de bűncselekményeket követett el később Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Iránban, Afganisztánban, Pakisztánban, Nepálban, Indiában, Thaiföldön és Malajziában is.

Több országban megszökött a börtönökből. A Kígyó becenevet onnan kapta, hogy állandóan el tudott bújni a hatóságok látóköréből.

Sobhraj korábban legkevesebb 12 gyilkosságot beismert az 1970-es évekből, de a bírósági meghallgatásai előtt ezt visszavonta. Pontosan nem tudni, hány ember vére tapad a kezeihez.

Kapcsolódó
Azt hitte, büntetlenül gyilkolhat hippiket Ázsiában, és majdnem igaza is lett
Újabb hírhedt sorozatgyilkosról készült drámasorozat: A kígyó a hetvenes évek Ázsiájába visz, ahol Sobhrajon és bűntársain kívül hátizsákos hippik, közömbös hatóságok és egy elszánt diplomata házaspár játsszák a főbb szerepeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik