Nagyvilág

Manchester helyett Londonban szállt le egy Budapestről indult Ryanair-gép

Nicolas Economou / NurPhoto / AFP
Nicolas Economou / NurPhoto / AFP

Londonban landolt december 16-án este a Budapest–Manchester Ryanair-járat.

A 24.hu olvasója arról számolt be, hogy a gépnek eredetileg 21 óra 45 perckor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, de ez nem történt meg. Az utasok egymást követően három üzenetet is kaptak a késésről, de ételt, frissítőket és bővebb tájékoztatást nem.

Többen a földön fekve várták a fejleményeket, mígnem december 17-én, hajnali 2 óra 30 perckor, ötórás késéssel felszálltak.

Négy óra körül kellett volna landolnia a járatnak Manchesterben, de az utasok legnagyobb meglepetésére Londonban tette le őket a pilóta, amiről állításuk szerint csak a kiszállást követően szereztek tudomást.

Londonban azt az információt kapták, hogy buszokkal fogják majd elszállítani őket Manchesterbe, így az odaérkezésük reggel 10 óra körülire volt várható. Ehelyett végül taxival vitték el őket az eredeti úti célra. A 24.hu olvasója például 9 óra 30 perc táján ért a manchesteri reptérhez.

Megkerestük az esettel kapcsolatban a Ryanairt, hogy mi okozta a fennakadást. Válaszukban azt írták,

a Budapest–Manchester járat az Egyesült Királyságban tapasztalt kedvezőtlen időjárás miatt késett, ami rajtunk teljesen kívülálló ok volt. Ennek eredményeként a gép nem tudott Manchesterben landolni, ezért a London Stansted repülőtéren szállt le.

Hozzátették: az utasok érdekében a Ryanair azonnal alternatív utazási lehetőséget ajánlott fel a Stansted reptér és Manchester között távolsági busszal és taxival. Közölték azt is, aki végül saját maga szervezte meg a továbbutazását, annak megtérítik ezen költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik