Nagyvilág

Terrortámadás volt egy népszerű kabuli szállodánál

Wakil KOHSAR / AFP
Wakil KOHSAR / AFP

Hétfőn megtámadtak egy külföldi látogatók körében népszerű szállodát Afganisztán fővárosában, Kabulban. A támadók közül hármat megöltek – írja az AP. A támadás során két külföldi megsérül, miután félelmükben kiugrottak a szálloda ablakából – közölte Zabihullah Mudzsahid, a tálib kormány szóvivője. A beszámolók robbanásokról és lövöldözésről szólnak, a közösségi médiában közzétett fényképek és videók szerint mindenesetre sötét füst szállt fel az épületből.

A kabuli baleseti kórház egy Twitteren közölte, hogy a balesettel összefüggésben huszonegy sérültről tudnak, közülük hárman meghaltak.

Khalid Zadran, a kabuli rendőrség tálibok által kinevezett szóvivője azt mondta, hogy a támadás több órán át tartott.

A merényletet egyelőre senki sem vállalta magára. Jó eséllyel azonban az Iszlám Állam regionális fiókszervezete – a tálibokkal rivális Khorasani Iszlám Állam (ISIS-K) – vádolható vele, tekintve, hogy a közelmúltban ez a szervezet hajtotta végre a legtöbb terrortámadást Afganisztnban.

A hírügynökségnek két tanú is megerősítette, hogy robbanásokat, majd több lövést hallottak, de névtelenséget kértek, tartva a tálibok esetleges megtorlásától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik