Nagyvilág

Túszdráma volt egy drezdai bevásárlóközpontban

Matthias Schumann / MTI / EPA
Matthias Schumann / MTI / EPA

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt – közölte a helyi rendőrség. A Bild című német bulvárlap értesülése szerint egy fegyveres férfi megölt egy nőt, majd a rádió stúdiójában lövöldözött onnan menekült a bevásárlóközpontba, ahol több túszt is ejtett – írta a Reuters. Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében. Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat – a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket – sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik