Nagyvilág

43 ezren írtak alá egy petíciót Új-Zélandon, hogy ne toloncoljanak ki egy magyar családot

Kerekes Ivett férjével és három fiúkkal Kecskemétről vállalkozói vízummal 2017-ben Új-Zélandra költözött. A család az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemelteti, sikerült beilleszkedniük az azóta eltelt években. Ám a Kerekes család helyzete november 28-án fordulatot vett: ugyanis legnagyobb meglepetésükre az új-zélandi bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket – vette észre történetüket a Telex, a Stuff írása alapján.

A bevándorlási hivatal döntését azzal indokolta, hogy a magyar család nem felelt meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének. A magyar család az azóta eltelt napokban minden követ megmozgat azért, hogy az országban maradhassanak.

Elindítottak egy petíciót a maradásukért, amit több mint 43 ezren írtak alá pár nap alatt.

A család a letelepedési kérelmet már régebben beadta, Kerekes az egész folyamatot végtelenül frusztrálónak írta le, mert úgy érezték, hogy folyamatosan az elejéről kell kezdeniük az intézkedést.

Kerekes azt mondta, bár az elején nem éppen úgy alakult minden, ahogy eredetileg gondolták, de a vállalkozásuk sikeres volt, adót fizettek és hozzájárultak a közösségükhöz. Sőt, többször is jótékonysági rendezvényeken ételt adományoztak, próbáltak beilleszkedni.

Mikor ezek ellenére is azzal szembesültek, hogy elutasították a kérelmüket, kétségbeesésükben indították el azt az oldalt, ahol a petíciót lehetett kitölteni. Bár úgy gondolták, kedvelik őket a közösségben, de ilyen gyors reakcióra és ennyi támogatásra ők sem számítottak.

A család az elutasító döntés kézhezvételétől számított 42 napon belül még fellebbezhet a helyi Bevándorlási Hivatalnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik