Nagyvilág

Autóba rejtett pokolgép robbant Thaiföldön

Legalább egy ember meghalt, miután felrobbant egy autóba rejtett bomba kedden a dél-thaiföldi Narathiwatban egy rendőrségi épületnél – írja a Reuters helyi rendőrségi forrásra hivatkozva. A területileg illetékes kórház igazgatója azt mondta, 29 embert láttak el sérülések miatt, köztük rendőröket és civileket is.

A The Nation Thailand című lap, amely csak 16 sérültről tudott azt írta, hogy a tűzszerészek később egy fel nem robbantott bombát is találtak egy óvoda közelében. A tűzoltók körülbelül húsz perc alatt eloltották a robbanás következtében lakásokban és járművekben keletkezett tüzet. A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget.

A közösségi médiában megjelent képek tanúsága szerint fekete füst gomolygott egy kigyulladt autóból egy alacsony épületegyüttesnél, a rendőrök pedig elterelték a forgalmat. A Reuters a képek valóságtartalmát még nem tudta ellenőrizni – írták.

A malajziai határ mentén fekvő dél-thaiföldi tartományokban évtizedek óta tart egy alacsony intenzitású felkelés, amelynek során a thai kormány túlnyomórészt muszlim szeparatistákkal küzd. Dél-Thaiföldön augusztusban legalább 17 helyen volt robbanás vagy gyújtogatás, és több összehangolt támadásban hét ember sebesült meg.

A konfliktust figyelemmel kísérő Deep South Watch csoport szerint 2004 óta több mint 7300 ember vesztette életét. A 2013-ban megkezdett béketárgyalások többször is megszakadtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik