Nagyvilág

Öt embert öltek meg egy coloradói melegbárban

John Lamparski / NurPhoto / AFP
John Lamparski / NurPhoto / AFP

FRISSÍTÉS

A coloradói rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy az elkövetőt Anderson Lee Aldrich néven azonosították. A 22 éves férfi hosszú lőfegyvert használt és a melegbárba belépve azonnal tüzet nyitott a vendégekre. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetőt  legalább két, „hősies személy” fékezte meg. A helyszínen két fegyvert is találtak.

Öt embert megölt, tizennyolcat pedig megsebesített az egyesült államokbeli Colorado állam egyik melegbárjában egy lövöldöző szombat éjjel. A gyanúsítottat őrizetbe vették – közölte a helyi rendőrség. A CNN híre szerint Pamela Castro rendőrhadnagy a sajtónak azt mondta, a gyanúsított is megsebesült. Közölte azt is, tucatnyi segélyhívást kaptak a klubból éjfél előtt néhány perccel, de mire a rendőrök a helyszínre értek, a lövöldözésnek vége lett.

A Colorado Springs-i Club Q szórakozóhely a Facebookon gyűlöletbűncselekménynek nevezte az esetet. A bejegyzés szerint a támadót vendégek ártalmatlanították.

Az MTI szerint a hatóságok egyelőre nem adtak információt a gyanúsított lehetséges motivációiról, a nap további részében azonban újabb sajtótájékoztatót tartanak.

Az országban nem ez lenne az LMBTQ-közösség ellen elkövetett gyűlöletbűncselekmény: 2016. június 12-én a floridai Orlando egyik közismert melegbárjában, a Pulse Night Clubban egy 29 éves helyi férfi 49 embert gyilkolt meg, további 53-at megsebesített. Az ezt követően kialakult tűzpárbajban a rendőrség agyonlőtte.

 

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik