A következő élő közvetítés része Az orosz és az amerikai hírszerzés vezetői Törökországban tárgyaltak

Elhibázott szankciók – kitiltották Oroszországból Jim Carreyt és Margaret Atwoodot

Az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy 100 kanadai állampolgár beutazását tiltotta meg. Az Oroszországból kitiltottak között szerepel Jim Carrey és Margaret Atwood is.

Press Agency / NurPhoto / AFP

Az erről szóló közleményben azt írták, hogy a szankciós listájára felvett kanadaiak között olyan tisztségviselők, és üzletemberek is szerepelnek, akik a médián és pénzügyi struktúrákon keresztül közvetlenül részt vesznek a szerintük agresszíven oroszellenes hangulat kialakításában.

A listán szerepel még Danielle Smith, a kanadai Alberta tartomány miniszterelnöke és a CBC közszolgálati műsorszolgáltató újságírói is.

A bejelentés akkor érkezett, amikor Kanada is bejelentette az Oroszországgal szembeni újabb szankciócsomagját. Ez elsősorban orosz rendőröket, nyomozókat, ügyészeket és bírákat céloz meg.

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint a szankciókat „a Justin Trudeau rezsimje” által bevezetett büntetőintézkedésekre válaszul hozták, amelyek az orosz vezetést, politikusokat, parlamenti képviselőket, az üzleti élet képviselőit, szakértőket és újságírókat valamint a kulturális élet egyes szereplőit sújtja.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik