Nagyvilág

50 év börtönre ítélték a brazil exképviselőt, aki 55 gyereket nevelt, és fiaival megölette férjét

Cleia VIANA / Brazilian Chamber of Deputies / AFP
Cleia VIANA / Brazilian Chamber of Deputies / AFP
Flordelis gospel énekesként vált híressé Brazíliában, és politikai karriert is csinált, most Brazília történetének egyik legbizarabb bűnügyében ítélték el.

50 év és 28 napos börtönbüntetést kapott Flordelis dos Santos de Souza, ezzel lezárult az évek óta húzódó, bizarr, és – a brazil közvélemény mellett – a világ figyelmét is felkeltő ügy.

Flordelis a hazájában először azzal vált híressé, hogy Rio de Janeiro nyomornegyedeiben, a favelákban élő nehéz sorsú és árva gyerekeket fogadott örökbe, összesen ötvenötöt, miközben saját egyházában hirdette az igét. Később a kiskamaszként megismert és nála 16 évvel fiatalabb Anderson do Carmóhoz ment feleségül, akit a bírósági ítélet szerint 2019 júniusában megöletett, más gyerekeit bújtva fel erre.

A bíróság úgy találta, hogy Flordelis a sikeres gyilkosság előtt legalább hat alkalommal próbálta meg ciánnal megmérgezni Andersont, míg végül ráunt erre a módszerre, és megszervezte a lelövését. A védelem azzal érvelt, hogy a nő nem tudta, mire készülnek gyerekei, ám az ítélet szerint ő volt az értelmi szerző és megpróbálta elérni, hogy félresiklott betörésnek álcázzák a gyilkosságot.

Az ügy még 2020-ban látott napvilágot, Flordelist tavaly fosztották meg képviselői mentelmi jogától, így téve lehetővé jogi felellősségre vonását.

A nő kalandos élettörténetét korábbi cikkünkben dolgoztuk fel:

Kapcsolódó
Gyilkosságért kell felelnie a prédikátornak, aki 55 gyereket adoptált
Flordelis korábban az evangéliumi egyházi közösség egyik ünnepelt sztárja volt, csillaga azonban gyorsan leáldozott azok után, hogy megvádolták egyik nevelt fiának és egyben későbbi férjének meggyilkolásával. A hatóságok szerint a bűncselekményben több családtag is részt vett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik