A következő élő közvetítés része Ukrajna szerint az oroszok a lakásoktól a szennyvízcsatornákig mindent aláaknáztak Herszonban

Haditechnikát vontak ki az orosz erők Herszonból

Celestino Arce / NurPhoto / AFP
Celestino Arce / NurPhoto / AFP

Herszoni lakosok látták, amint orosz haditechnikai eszközök és Kamaz teherautók vonulnak a Dnyeper (Dnyipro) folyón átívelő Antonyivszkij-híd felé – közölte Halina Luhova, Herszon város ukrán katonai adminisztrációjának vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A helyzet feszült, bonyolult. Nincs internet. A megszálló hatóságok mindent megtettek annak érdekében, hogy ne legyen internet a városban. Tegnap este óta senkivel nem tudtam kommunikálni, így csak olyan információval rendelkezem, amely tegnap elérhető volt

– mondta a tisztségviselő. Közölte, hogy herszoni lakosok elmondása szerint szerda este orosz haditechnikai eszközök mozgását figyelték meg. Ezenfelül Kamaz teherautókat láttak oszlopban haladni és néhány, a helyiektől eltulajdonított személygépkocsit. A járművek elhagyták Sznyihurivkát az Antonyivszkij-híd irányába.

Nagy volt a torlódás, oszlopokban haladtak – jegyezte meg Luhova. Elmondta, hogy Herszonban nincs üzemanyag. Priozerne és Kamisani falvakban eltörtek a gázvezetékek, az emberek fűtés nélkül maradtak. Ugyanez a helyzet Bilozerka településen is, Herszonban pedig helyenként nincs áramellátás. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik