Nagyvilág

Trump lányának esküvőjét is veszélyezteti a gyengülő Nicole

Trópusi viharrá gyengült csütörtökön a Nicole névre keresztelt hurrikán nem sokkal azután, hogy Florida keleti részén elérte a partot, és heves felhőszakadásokat zúdult az ottani lakóövezetekre – írta Reuters.

Csütörtök reggel Florida Atlanti partvidékén mintegy 215 ezer ház és üzlet maradt áram nélkül, mert a 120 kilométer per órás széllökések megrongálták a hálózatot – közölte a Nemzeti Hurrikán Központ.

Nicole északnyugat felé haladt Florida középső részén, ott hajnalban 100 km/óra feletti széllökéseket mértek – közölte a központ. Várható, hogy a vihar a következő két napban tovább gyengül miközben észak felé kanyarog Georgián keresztül Dél-Karolinába.

Florida 22 milliós lakosának azonban továbbra is meg kell küzdenie a trópusi viharral, az erős széllel és az extrém mennyiségű csapadékkal. A helyi hatóságok arra szólították fel az embereket, hogy maradjanak otthon, és figyeljenek az áradásokra.

A vihar veszélybe sodorta Tiffany Trump esküvőjét is, amit az örömapa, Donald Trump floridai Mar-A-Lago-i birtokán terveznek megtartani. Trump floridai otthona azon a területen fekszik, amely a Hurrikán Központ előrejelzései szerint benne van a viharzónában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik