Nagyvilág

Kiszabadították a nyolcéves német kislányt, aki egyéves kora óta élt bezárva a nagyszülei házában

Rendőrök szabadítottak ki egy nyolcéves kislányt az otthonából a németországi Attendornban, miután a gyanú szerint az anyja és nagyszülei egyéves kora óta a világtól elzárva tartották.

A Guardian beszámolója szerint amikor rátaláltak, a lány annyira gyenge állapotban volt, hogy a lépcsőn is alig tudott felmenni. Ennek némileg ellentmondanak az orvosi vélemények, melyek szerint a szabadulás utáni vizsgálatok nem mutatták jelét annak, hogy a gyermek alultáplált lenne, és fizikai bántalmazásra utaló jeleket sem találtak. A vizsgálat során azonban az orvosoknak is azt mondta a lány, hogy soha nem látott erdőt, rétet, és soha nem ült autóban.

Hogy miért zárták el teljesen a külvilágtól a német sajtó által csak Maria néven emlegetett lányt, egyelőre nem világos, ugyanis a hírek szerint az anyja és a nagyszülők nem hajlandók válaszolni a rendőrség kérdéseire. Az apa – aki már Maria születésekor sem volt együtt az anyjával – egy helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy évekkel ezelőtt egy cetlit talált a kocsija szélvédőjén, ezen üzent neki volt párja, hogy a kislánnyal együtt Olaszországba költöznek. Az apa elmondása szerint féléves volt a lányuk ez idő tájt. A férfi később többször is látni vélte az anyát és lányát a 25 ezres német kisvárosban, ezért még 2015-ben bejelentést tett a rendőrségen. A hatóságok ki is kérdezték az anyai nagyszülőket, ők azonban azt mondták, hogy az unokájuk Olaszországban van az anyjával.

A rendőrség aztán idén júliusban vette elő újra az ügyet, miután egy, a szomszéd településen élő házaspár bejelentést tett. Ők pletyka szintjén hallották, hogy egy nyolcéves kislányt évek óta a nagyszülei házában tartanak bezárva. Komolyan vették a szóbeszédet, értesítették a rendőrséget, akik így eljutottak az évekkel ezelőtt már kikérdezett nagyszülőkig, és szeptember végén kiszabadították a gyermeket a fogságból. A rendőrségi kihallgatásokon az anya rokonai egy emberként állították, hogy a nő és lánya soha nem éltek Németországban, valamint hogy az elmúlt években rendszeresen tartották velük a kapcsolatot vezetékes telefonon keresztül, aminek német száma volt. Közben pedig az olasz hatóságok is megerősítették, hogy a két személy soha nem élt azon a calabriai lakcímen, amit állítólagos otthonukként a nő megadott.

Az anya és a nagyszülők ellen bebörtönzés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást. Ha elítélik, a most 47 éves anya akár tíz évre is börtönbe kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik