A következő élő közvetítés része „Oroszország meg akarja fagyasztani Ukrajnát”

Washington: Oroszország meg akarja fagyasztani Ukrajnát

MTI / AP / Andrij Andrijenko
MTI / AP / Andrij Andrijenko

Az Egyesült Államok azzal vádolta meg Oroszországot, hogy „meg akarja fagyasztani” Ukrajnát, mivel nem tudott nyerni a csatatéren. Erről Antony Blinken amerikai külügyminiszter beszélt a G7-ek külügyminisztereinek németországi találkozóját követően. Mint mondta: Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy döntött, hogy mivel nem tudta erőszakkal elfoglalni Ukrajnát, más eszközökkel próbálja behódoltatni a megtámadott országot. Blinken utalt arra, hogy Oroszország többször támadta meg az ukrán energia-infrastruktúrát rakétákkal és robbanó drónokkal, miközben Kijev erői benyomultak a korábban Moszkva által ellenőrzött kelet- és dél-ukrajnai területekre.

A világ leggazdagabb országainak vezető diplomatái megállapodtak egy olyan támogatásról, amely segíthet Ukrajnának az Oroszország által megrongált infrastruktúra újjáépítésében.

Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkijjel, és megerősítette, az Egyesült Államok továbbra is támogatja Ukrajnát. Sullivan a kijevi sajtótájékoztatóján kijelentette: Ukrajnának „sürgősen szüksége van hatékony légvédelemre a mostani kritikus helyzetben”. A Pentagon bejelentette, hogy finanszírozni fogja a T-72-es harckocsik és a Hawk föld-levegő rakéták felújítását az Ukrajnának szánt 400 millió dolláros biztonsági támogatási csomag részeként. (via Giuardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik