Nagyvilág

Egy tűzijáték okozhatta 13 ember halálát

OROSZ NYOMOZÓ BIZOTTSÁG / AFP
OROSZ NYOMOZÓ BIZOTTSÁG / AFP

Legalább tizenhárom ember meghalt az oroszországi Kosztroma város egyik szórakozóhelyén szombatra virradóra keletkezett súlyos tűzben – idézi az orosz hatóságok közlését az MTI.

A Moszkvától több mint 300 kilométerre északkeletre, a Volga partján fekvő, 270 ezer lakosú városban népszerű kávéházként és éjszakai bárként szolgáló Poligon szórakoztatóközpont mintegy 3500 négyzetméteres területén kitört tűz a jelentések szerint nagyon gyorsan elharapózott. A tűzben a halálos áldozatok mellett többen megsérültek, az épület tetőszerkezete beomlott.

Helyi médiajelentések szerint a helyiségben rendezett tűzijáték okozhatta a tüzet. Erről hivatalos megerősítés még nem érkezett. A TASZSZ hírügynökség által idézett nyomozó szerint viszont a helyiségben elsütött rakétapisztoly miatt tört ki a tűz. A belügyminisztérium közlése szerint egy gyanúsítottat is letartóztattak.

Az orosz állami televízió a baleset helyszínéről jelentkezve 250 ember biztonságba helyezéséről számolt be. A halálos áldozatok pontos száma viszont egyelőre nem ismert.

A tűz következtében 13 ember meghalt; a halottak és a sérültek száma még nem tisztázott

– áll az igazságügyi vizsgálóbizottság közleményében. A tüzet helyi idő szerint reggelre eloltották a polgármester tájékoztatása szerint. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik