Nagyvilág

Lábon lőtték Imran Khant, Pakisztán egykori miniszterelnökét

Arif ALI / AFP
Arif ALI / AFP

Csütörtökön lövések dördültek Imran Khan volt pakisztáni miniszterelnök konvoja közelében az ország keleti részén, Gudzsranválában – jelentette több helyi hírcsatorna.

A brit Sky News arról számolt be, hogy Khant lábon lőtték, támogatói pedig merényletkísérletnek nevezték az esetet. Az elkövetőt a helyszínen letartóztatták. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást.

Azhar Mashwani, Khan pakisztáni Tehreek-e-Insaf pártjának egyik tisztviselője megerősítette az Al Jazeerának, hogy a politikust lábon lőtték, de nincs életveszélyben.

Khant egy lahori kórházba szállították.

A jelentések szerint hat másik személy, köztük egy másik politikus, Faisal Javed Khan is megsérült a támadásban.

Shehbaz Sharif miniszterelnök közleményben ítélte el az incidenst, és kérte a hatóságokat, hogy haladéktalanul indítsanak vizsgálatot az ügyben.

Khan tiltakozó menetet vezet Iszlámábád felé, hogy előrehozott választásokat követeljen. Az áprilisban bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott Khan azt ígérte, hogy mire a fővároshoz ér, több százezer támogató csatlakozik hozzá, pártja pedig arra kérte az iszlámábádi hatóságokat, hogy engedélyezzék az ülősztrájkot. Múlt hét pénteken nagyjából 10 ezer tüntető, sokan közülük teherautók és személygépkocsik százaiba tömörülve indultak útnak a keleti Lahor városából.

(Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik