Nagyvilág

Vasvillákkal, baltákkal akarták meglincselni az új polgármestert, a szlovák politikus félelmében elmenekült

Vasvillákkal, botokkal és baltákkal akarták meglincselni az újonnan megválasztott polgármestert hétfőn este a szlovákiai Žehra községben. A Paraméter beszámolója szerint a politikus félelmében elmenekült hazulról.

A szlovákiai portálok beszámolója szerint két család kezdett vitázni a választások eredményén, majd a helyzet odáig fajult, hogy előkerültek a botok, vasvillák, balták és a kövek is.

Az újonnan megválasztott polgármester, Jozef Mižigár szerint az egész konfliktus a temetőben kezdődött. Állítása szerint a választáson alulmaradt jelölt családja ott az elődei sírja felett tett ígéretet arra, hogy megöli őt.

Ott iszogattak, és fogadkoztak elhunyt hozzátartozóik felett, hogy én nem ülök bele a polgármesteri székbe, hogy abban a pillanatban meghalok, ahogy leteszem az esküt

– mondta a TV JOJ-nak Mižigár.

A feszültség aztán odáig fokozódott, hogy a felbőszült tömeg az új polgármester otthona felé vette az irányt, ő ezért jobbnak látta, ha az erdőn keresztül elmenekül hazulról.

Az emberek ablakokat és ajtókat törtek be, autókat rongáltak, egészen addig, amíg a rendőrök és a kommandósok le nem állították őket. A brutális balhéról készült videók  TV JOJ riportjában tekinthetők meg.

A polgármester-választáson mindössze 33 szavazattal nyert Mižigár, de a héttagú választói bizottság állítólag nem volt hajlandó aláírni a jegyzőkönyvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik