Nagyvilág

Elon Musk Romániába jött halloweenre

Elon Musk, a világ jelenleg leggazdagabb embere néhány napig Romániában tartózkodik, hogy belekóstoljon a halloween varázsába Vlad Țepeș havasalföldi fejedelem, vagyis Drakula gróf törcsvári kastélyában – írta a Maszol.ro.

A milliárdos nem egyedül érkezett számos üzletember és hollywoodi sztár is ott van a meghívottak listáján. Első állomása Brassópojánán volt. A vendégeket szombat este fél nyolc körül kenyérrel és szilvapálinkával fogadták a helyi étteremben. A Tesla vezérigazgatója elárulta, hogy más dolgok is lenyűgözték őt Romániában. Elon Musk szombat este Twitteren azt írta: „a frissen sült kenyér és a sütemény az élet nagy örömei közé tartozik”.

Az eseményt az étteremben és az udvaron tartották a sajtó teljes kizárásával, az újságírók csak kívülről figyelhették a történéseket és a helybéliek elbeszéléseire támaszkodhattak. Az egyik szemtanú elmondta: az étteremhez vezető út egy részét két oldalról fáklyákkal világították meg, belülről pedig dobok hangja és „titokzatos zajok” szűrődtek ki.

A nagy bulira a Törcsvári „Drakula” kastélyban kerül sor vasárnap este.

Alexandru Prișcu, a Törcsvári kastély igazgatója sem árult el részleteket a titokzatos vasárnap esti halloweeni partiról. „A vendéglista a megrendelőé, és az is marad. Nem ez lenne az első eset, hogy nagy nevek a tudtunk nélkül érkeznek a rendezvényeinkre. De jelenleg egyáltalán nincs hivatalos információ.” – idézte a Pro TV.

Sajtóhírek szerint Elon Musk vendégeinek egy része csak vasárnap délután érkezett meg Romániába. A sztárokat Brassó közeli luxusvillákban szállásolták el, és folyamatosan, szigorú biztonsági intézkedések közepette szállították a törcsvári kastélyba. A látogatás hírére turisták ezrei érkeztek vasárnap a környékre, de sem ők, sem a sajtó nem láthatta Muskot.

A Főtér.ro szerint a vacsora menüsora is lesz exkluzív lesz, Musk ugyanis Románia legjobb séfjei közül tizenkettőt kért fel arra, hogy gondoskodjanak a vendégsereg ellátásáról.

Emellett a halloweeni parti is eseményszámba megy majd, annak elnevezése ugyanis – ha már Erdély – Dracula’s Experience, és egy rendezőt kértek fel a megszervezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik