Nagyvilág

Legalább 146 halott és 150 sérült a szöuli ünnepi tolongásban

JUNG YEON-JE / AFP
JUNG YEON-JE / AFP
Összepréselődött a tömeg.

Legalább 146 ember meghalt és több mint 150-en megsérültek a Szöulban rendezett halloweeni ünnepség során szombat este, amikor összepréselődött a tömeg egy szűk utcában – írja a CNN. A tudósításokban az áldozatok száma dinamikusan emelkedett a szombat esti órákban. A dél-koreai hatóságok a halálozások és sérülések okát hivatalosan nem adták meg, de a korábbi tájékoztatás szeint több tucat embernek állt le a szíve (eleinte még halottakról nem, csak nagyszámú sérültről és újraélesztésekről szóltak a hírek).

Egy hivatalos információ szerint a mentősökhöz legalább 81 ember fordult légzési nehézségekkel. A távirati iroda arról tudósít, hogy dél-koreai vezetők szerint akkor történhetett a szerencsétlenség, amikor a halloween-ünnepségre összegyűlt óriási tömeg betódult a Hamilton szállodához közeli szűk utcába, és az emberek a tolongásban agyontaposták egymást.

Helyi médiajelentések szerint akkor kezdődött a tülekedés, amikor elterjed a tömegben, hogy egy közelebbről meg nem nevezett híresség látogatott a partinegyedbe.

A rendőrség lezárta a környéket, ám a közösségi médiában hamar terjedni kezdtek a felvételek a földön és hordágyon fekvő emberekről.

A tűzoltóság vezetője arról tájékoztatott, hogy összesen 848 szakember vett részt a mentési munkálatokban, beleértve 364 tűzoltót és 400 rendőrt.

A dél-koreai elnök, Jun Szogjol egy katasztrófák idejére létesült egészségügyi csapatot is küldött a helyszínre, és elrendelte, hogy a közeli kórházakban biztosítsanak ágyakat a sérültek számára.

Legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek szombaton a dél-koreai főváros, Szöul központjában a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcán kitört lökdösődésben – közölte Csoj Szöng Pom, Jongszan kerület tűzoltóparancsnoka.

Mintegy százezer ember sétált az utcákon a halloween-ünnepségek idején, amelyek a legnagyobb szabásúak voltak a Covid-19-világjárvány kezdete óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik