Nagyvilág

Kiengedték a börtönből az orosz férfit, aki öngyilkosságba hajszolta a kislányával fajtalankodó barátját

Egy orosz apa a legjobb barátja telefonján talált egy videót, melyen a barát az akkor hatéves lányával fajtalankodik. Nem sokkal később egy erdőben elásva találták meg a pedofil holttestét.

Öngyilkosságra kényszerítette legjobb barátját egy férfi Oroszország Szamarai régiójában. A 35 éves Vjacseszlav Matoroszov talált egy videót a 32 éves Oleg Szviridov telefonján, melyen a férfi a ráveszi Matoroszov akkor hatéves lányát, hogy fajtalankodjon vele – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Nem sokkal később Szviridov összevert holtteste egy erdőben ásott sekély sírból került elő. Az ügyben nyomozás indult, mely arra jutott, hogy Matoroszov kivitte az erdőbe Szviridovot, megverte, és megásatta vele a saját sírját. Ezután rá akarta venni a férfit, hogy adja fel magát a rendőrségen, de Szviridov inkább végzett magával.

Az apát először gyilkossággal vádolták, de rendőrség szerint a helyszíni bizonyítékok arra utalnak, hogy nem Matoroszov végzett az áldozatottal. Ha gyilkosságért ítélik el, Matoroszov tizenöt évet is kaphatott volna, így azonban csak tizennyolc hónapra ítélték. A férfit hat hónap, vagyis a büntetése harmadának letöltése után szabadon engedték.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Oroszországban, a közvélemény az apa mellé állt. A helyiek pénzt gyűjtöttek az apa jogi költségeire és több mint kétezerötszázan írtak alá egy petíciót, mely büntetlenséget követelt Matoroszovnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik