A következő élő közvetítés része Kadirov komoly veszteségekről beszélt

Svédország és Finnország csak együtt tervez belépni a NATO-ba

Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP
Mikhail METZEL / SPUTNIK / AFP

Svédország és Finnország tartja magát az előzetes megállapodáshoz, és „kéz a kézben”, együtt tervez belépni a NATO-ba – jelentette ki Sanna Marin finn kormányfő Helsinkiben svéd kollégájával közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Ulf Kristersson svéd kormányfő első hivatalos finnországi látogatásán leszögezte, hogy „nem áll szándékukban semmilyen más módon” csatlakozni az észak-atlanti szövetséghez.

Hozzátette: teljesen jogosnak tartja, hogy Törökország meg akar bizonyosodni arról, hogy Svédország valóban teljesíti azon kötelezettségeit, amelyeket a júniusi madridi NATO-csúcson vállalt. „Svédország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy teljesítse a (Finnországgal és Törökországgal megkötött) háromoldalú megállapodásban foglaltakat”, és megfeleljen Törökország elvárásainak.

Stockholm „keményen dolgozik azon”, hogy „tegye, amit tennie kell”, s részletesen be fognak számolni mindarról, amit ezen a téren sikerült elérniük – mondta Kristersson.

Ulf Kristersson a múlt héten lépett hivatalába, Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig megerősítette abbéli szándékát, hogy a közeljövőben találkozót tartson az új svéd kormányfővel.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik