A következő élő közvetítés része Páncélosok tartottak rendkívüli gyakorlatot Moszkva utcáin

Zelenszkij őrültnek nevezte az oroszok taktikáját

Dimitar DILKOFF / AFP
Dimitar DILKOFF / AFP

Az orosz csapatok a Donyeck megyében fekvő Bahmut városának elfoglalására törnek. A háború előtt 70 ezer lelket számláló település elfoglalása nem csak stratégiailag, de szimbolikusan is nagy jelentőséggel bírna Oroszország számára. Ukrán kommentárokat olvasva már-már megszállottan ostromolják a várost az oroszok, a BBC szerint az elnök, Volodomir Zelenszkij is úgy fogalmazott, hogy az orosz fél őrültsége itt a legegyértelműbben tetten érhető.

Közben Olekszij Arestovics, Zelenszkij főtanácsadója arról beszélt, hogy egyetlen nap alatt az orosz erők nyolc külön támadást intéztek a város ellen, de minden alkalommal sikerült visszaverniük őket.

A város az ukrán kézen lévő Szlovjanszk és Kramatorszk városaiba vezető főút mellett fekszik. Harcászati szakértők szerint a városnak önmagában csekély katonai értéke van, de ha elesne, az más városokat is visszahozna az orosz tüzérség hatókörébe, ez pedig újabb fordulatot hozhatna a háborúba, és véget vethetne a mostani szakasznak, amikor az orosz erők folyamatosan visszavonulni kénytelenek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik