Nagyvilág

Halálokozással vádolják a volt szlovák szépségkirálynőt, tagadja a bűnösségét

Tagadja a volt szlovák szépségkirálynő, Daniela Kralevich, hogy zebrán gázolt halálra egy 18 éves vietnami lányt két évvel ezelőtt Pozsonyban, a Tomášiková utcában. A Paraméter beszámolója szerint halálokozással vádolják a jelenleg vállalkozóként dolgozó szépséget.

A Pozsony II Járásbíróság két év hét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a szépségkirálynőt tavaly júliusban, és hat évre eltiltották a vezetéstől is.

A mai másodfokú tárgyaláson a Kralevich védője azt mondta, hogy egyoldalúan, a vádlottal szemben kedvezőtlen módon végezték el a nyomozást az ügyben. Szerinte a büntetőtörvénykönyv alapján nem ment végbe a bizonyítás, amely a védence javát szolgálta volna.

Az ügyvéd szerint a vád abból a feltevésből indul ki, hogy Kralevich a zebrán gázolta el a fiatal lányt. „Ez nem igaz” – jelentette az ügyvéd, aki szerint a fiatal lány a zebrán kívül rohant ki az úttestre, és közben fülhallgatót is viselt.

A tragikus baleset 2020. szeptember 21-én történt a pozsonyi Tomášiková utcában. A lány megközelítőleg 20 métert repült, miután elütötték egy luxusterepjáróval.

Az eset nagy port kavart, a hozzátartozók szerint a balesetet okozó nő sokáig nem fejezte ki sajnálatát a történtekkel kapcsolatban, és nagyban kerülte a nyilvánosságot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik