Nagyvilág

Élve elásta a férje, az okosórájával próbált segítséget kérni

JUNG YEON-JE / AFP
JUNG YEON-JE / AFP

Kis híján örökre eltüntette feleségét egy amerikai férfi, ám a nőnek elrablása előtt sikerült okosórájával vészjeleket küldenie, végül élve úszta meg az esetet – írja a Daily Mail.

A megdöbbentő eset a Washington állambeli Lacey-ben történt, ahol a házaspár élt. Young Sook An és férje, Chae Kyong An épp egy csúnya válóper közepén álltak, egy ideje már nem éltek együtt, ám az 53 éves férfi még visszajárt mosni a közös családi házukba. A konfliktus forrását elsősorban az anyagiak okozták, a 42 éves nő későbbi vallomása szerint férje egyszer azt vágta a fejéhez: inkább megöli, minthogy fizessen neki.

A fenyegetést meg is próbálta valóra váltani: október 16-án mindketten a házban tartózkodtak, amikor a nő a szobájába indult átöltözni. Férje követte, leütötte, majd szigetelőszalaggal kötözte le a kezeit, lábait és a szemét. A bántalmazás során a nőnek valahogy sikerült okosóráján keresztül vészjelzést küldenie lányának, legjobb barátjának, sőt, még a 911-et is tárcsázta, a férje azonban észrevette, hogy az órát nyomkodja, és egy kalapáccsal összezúzta azt. A nőt ezt követően az autóba tette, majd elhajtott vele a közeli erdőbe. Ott a férfi kiszállt, felesége csak azt hallotta, hogy földet lapátol.

Később a nőt mellkason szúrta, a sekély sírba helyezte, rálapátolt némi földet, majd egy nagyobb fával takarta le a gödröt. Csodával határos módon néhány óra alatt a nőnek sikerült kiszabadítania magát a nem túl mély üregből, és letépni a szigetelőszalagokat. Fél óra gyaloglás után talált egy házat, végül az ott tartózkodók hívták a rendőrséget. A nő sérült volt, tetőtől talpig földes, a nyakán és a végtagjain még ott volt a szigetelőszalag maradéka.

Közben a nő korábbi félbeszakadt segélyhívására rendőrök érkeztek a közös házhoz, ahol a kopogásra nem kaptak választ, az ablakon betekintve azonban látták a dulakodás jeleit. Szintén az okosórán keresztül küldött segélykérésnek köszönhetően a rendőrökkel egyidejűleg a helyszínre érkezett a nő legjobb barátja is, akitől a hatóságok megtudták, hogy a házaspár múltja nem nélkülözi a családon belüli erőszakot.

A férfit nem sokkal később elfogták, gyilkossági kísérlet, emberrablás és bántalmazás miatt indul ellene eljárás. A nő ügyvédjén keresztül intézett egy kérést a bírósághoz: azt szeretné, ha nem engednék ki férjét, mivel fél, hogy megöli őt. Bántalmazóját úgy jellemezte, mint egy rendkívül intelligens embert, aki korábban a katonai hírszerzésnél dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik