A következő élő közvetítés része Szankciók Iránra, háborúba sodródó Európa, törvénysértő Berlusconi

Tízezrével költöztetik a helyieket Herszonból Oroszországba

A Moszkva által támogatott szeparatista tisztviselők megkezdték a civilek orosz területre történő átköltöztetését Ukrajna déli régiójában, Herszonban. A szeptember végén az Orosz Föderációhoz csatolt területen az oroszok az ukrán ellentámadástól tartanak.

Az oroszok által beiktatott Vlagyimir Saldo, a déli város vezetője elmondta, hogy a következő hat napban akár 60 ezer embert is átszállíthatnak a Dnyeperen Oroszországba.

Nem fogjuk feladni a várost

– mondta szerdán egy televíziós interjúban. Az orosz állami televízió a városból csónakokkal menekülő emberekről közölt felvételeket.

Donetsk People's Republic (DNR) Militia / Telegram / AFP PHOTO Képernyőfotó egy Oroszország által támogatott Donyecki Népköztársaság (DNR) milíciája által 2022. október 20-án közzétett videófelvételből, melyen állítólag civilek láthatóak, akik feltehetően a Dnyipro folyón való átkelés előtt gyülekeznek egy hajónál Herszon városában.

Ukrán fél „propagandaműsornak” nevezte az orosz bejelentést, és felszólították az embereket, hogy ne tegyenek eleget az evakuálási kérésnek. Többen arról számoltak be, hogy sms-üzenetekkel árasztják el őket, amelyekben figyelmeztetik őket, hogy lőni fogják a várost, és egyúttal arról adnak tájékoztatást, hogy csütörtökön reggel 7 órától buszok indulnak a kikötőből.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik